Bomässan!

Bokmässan är över och det har tagit tid att smälta denna upplevelse. Många pratar om att man får en så kallad ”boksmälla” efter mässan och det kan nog stämma. Föst svävade jag i ett lyckorus, även ett par dagar efteråt, för att sedan falla och bli jätte-, jättetrött. För det är ansträngande trots att det så fantastiskt roligt att vara med.
Jag anlände på onsdagen till mässan efter flygresa, en lång promenad med tung resväska uppför en brant backe för att hämta nyckeln till boendet, lämnat väskan, bli inlåst i en trädgård och sen en tur med spårvagnen. Nu fick jag äntligen träffa de jag skulle dela monter med, dessa underbara människor som jag bara lärt känna via sociala medier. Underbara var de i verkligheten också!
Monterbygge och sen iväg för att möta upp ytterligare en montermedlem, Cecilia, som kom lite senare. Ett kärt återbesök! Henne lärde jag känna då vi satt bredvid varandra under en fantasymässa för två år sen. Sen restaurangbesök med ytterligare mässutställare. En mycket trevlig kväll.

Sen började det. På torsdagen. Första mässdagen. Branchfolk som mest samlade information, men en några köpte böcker också, Träffade flera fantastiska människor som jag bara haft kontakt med via sociala medier och det bästa, jag fick äntligen träffa Anders, förläggaren på Whip Media som jag samarbetar med, och hans söta fru Marie! Underbara människor.  Hos dem blev det många trevliga samtal och under torsdagen signerade jag även böcker i Whip Medias monter.


En annat härligt möte var att äntligen få träffa medförfattarna till antologin  ”Trädet” och våran författarkurslärare Jorun Modén. Så kul att träffa er Åsa, Camilla, Malin och Jorun.

På fredagen och lördagen klädde jag ut mig. Fredagen i medeltidsklänning och lördagen i en alvbröllopsklänning. Även Ewa klädde ut sig och flera andra i fantastikgränden där vi höll till.Jag ska inte skriva en hel roman om bokmässan nu, utan tänker kortfattat säga att det var dagar som lämnar många fina minnen efter sig och jag vill säga stort tack till alla som kom, pratade, köpte böcker eller tog flyers. Extra stort tack till mina fina monterkollegor, Fantastic Five, Sten, Ewa, Cecilia och Ulrica. Fina och kära besök från gamla vänner förgyllda ytterligare dagarna på bokmässan.

Jag längtar redan till nästa mässa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *