Inom cirkeln

 
 
 
För tusen år sedan lämnades ett barn ute i regn, kyla och mörker på en offersten. 
Idag hittas en liten pojke i ett fallfärdigt, gammalt hus i de norrländska skogarna. 
Något mörkt drar över Sverige. Något som får folk att försöka fly för sina liv. 
 
 
 
 

Moa, som så länge har drömt om ett barn, hittar honom i ett fallfärdigt hus. Pojken är blek och kall, men nu ska han få känna sig trygg i deras hem. Dock upptäcker hon snart att det är något som inte stämmer med pojken. Han är vaken om nätterna och ritar underliga tecken på papper och senare i jorden runt huset.

Moas man Thomas är också orolig över pojken, men har tankarna på annat. Ett sår kliar och han känner något som vaknar inombords. En ilska som han har svårt att behärska och en brännande längtan efter något förbjudet.

En man rör sig genom skogen och ute på vägarna om nätterna. Letar. Ångrar djupt det han gjort, det han har släppt lös. Saknad och ånger river inom honom och han förbannar sig själv om och om igen.

Sagt om Inom cirkeln:

Recension av bokbloggen Tusen Sidor: Inom cirkeln är en ny, ryslig bok av Kristina Suomela Björklund. Storyn är unik, men ibland lite overklig. Jag älskar dock de perfekt rysliga obehagskänslorna som alltid finns där, men som aldrig blir för mycket. Suomela Björklund imponerar med sin unika berättartekniska förmåga, då de många berättarperspektiven aldrig skapar någon förvirring, utan enbart gör Inom cirkeln till en ännu bättre, ännu unikare och ännu mer spännande bok. 

Recension av Svensk Fantasy.
”Älskar du skräckfilm av det klassiska slaget? Sådan där samtliga bikaraktärer tycks födda med ett enda syfte – att dö en hemskt onödig men ack så blodig död? Och tycket du om när hemskheter sker på löpande band, utom då huvudpersonerna på något vis finner tid och ro för ljuv älskog? I sådana fall är Inom cirkeln sannolikt en bok för dig. Råkar du därtill ha en fäbless för zombies, odöda och nordisk mytologi kan det rent av vara en match made in heaven.
När jag djupdyker i Kristina Suomela Björklunds nya skräckroman möter jag en genre som jag inte trodde fanns, vilket till en början förvirrar mig. Inom cirkeln är nämligen olik allt annat jag någonsin har läst. Detta till trots finner jag efterhand att jag känner igen mig i flera skeenden och teman, även om jag till en början inte vet varifrån. Efterhand inser jag emellertid att det är 70- och 80-talens mest hysteriska skräckfilmer som jag påminns om – och plötsligen känns influenserna från klassiker som Evil Dead, Army of Darkness och Dawn of the Dead tämligen uppenbara.

Marias bokhylla skriver: Åh, fy så obehagligt. Det är fantasy, odödlighet och zombies, fast i en lite annan tappning. Från första sidan sätts stämningen och sen håller Kristina Suomela Björklund i det fram till sista sidan. 
Betyg 4/5

Recension av bloggen Lagom lycklig.
”Kristina Suomela-Björklund har lyckats åstadkomma ännu en bladvändare! Huvudkaraktärerna känns trovärdiga och författaren har gestaltat deras känslor, både inför det som händer omkring dem, men även det som händer inom deras relationer på ett mycket livfullt sätt. En av de saker jag gillar bäst med Kristina Suomela-Björklunds böcker är att de inte slutar förutsägbart och ”puttenuttigt”. Och hon gör mig inte besviken denna gång heller.

Fin recension av Jennys bibliotek.
Inom cirkeln är en spännande och snabbläst dystopi och precis som en del annat som Kristina har skrivit så är det äckligt, mörkt och rått – men det är precis det som gör den så jäkla bra! 

Läs Rämmengårdes recension.

”Spännande, mörk och läskigt!” tycker Jennies Boklista.