Karne – Skriet från häxberget

 

Vad skulle du göra om du hamnade i tiden när jakten på häxor var som värst och du själv blev jagad både då och i nutid?

Märit och hennes kollegor på Ödets förlag får besök av en gammal kvinna som berättar en aldrig tidigare avslöjad historia om häxprocesserna i Ångermanland. Hon vill att de ska skriva den åt henne. Efter besöket börjar Märit drömma mardrömmar så verkliga att det känns som om hon upplever dem på riktigt. I drömmarna bor hon i en stuga i Torsåker och tiden är den när prästerna fick barn att peka ut kvinnor som tagit med dem till Blåkulla och besökt den Onde.

 

 

Sagt om Karne:

”Karne – Skriet från Häxberget lämnade mig inte besviken, varför jag starkt rekommenderar alla som vill ha en spännande, underhållande och riktigt isande thriller att läsa i sommar, att köpa boken!”
Läs hela recensionen hos Svenska Böcker här.

Ur detta lite fantasyliknande underlag har författaren sållat fram en riktigt spännande historia där det övernaturliga kommer in som ett ”naturligt inslag”. De drakoniska straffen och rättegångarna gör att en känslig läsare helst vill lägga ifrån sig boken, men samtidigt vill man ju veta hur det går. Vandringen mellan de olika tidsepokerna ger berättelsen en extra dimension.

Recension från DAST Magazine.

Boken får 5 stjärnor utav 5 av mig eftersom författarinnan lyckades fånga mig med hennes skicklighet i sitt skrivande och hon lyckades även fängsla mig så pass att jag hade fruktansvärt svårt att släppa taget om boken när mina ögon gick i kors av trötthet.

Recension hos Lästips.

”Nej nu glömde jag att gå av tåget för jag för så inne i boken. Den är så spännande!” Från Bokus