Folktro – 30 författare tolkar folktro och dess väsen

Det knakar i skogen. Något rör sig mellan träden, bakom den stora stenen. Jag stannar. Lyssnar. Det prasslar i buskarna. Jag tvingar mig att fortsätta och upptäcker små fotspår, av bara fötter, på den mossbeklädda marken.

En melodi fångar min uppmärksamhet, så skön att jag inte kan låta bli att följa dess toner. Kvällens mörker sänker sig över skogen och små ljus leder vägen mot den forsande älven bakom berget. Ljusen tänds och släcks, lockar tillsammans med tonerna, och får mig att les.

En rörelse i periferin får mig att stanna upp. Jag vänder mig sakta om. En ung kvinna, vacker så det gör on, ler mot mig. Hon höjer handen och vinkar åt mig att komma. Jag kan inte längre kontrollera fötterna, de styr mig mot den förföriskt leende kvinnan. Jag är förtrollad, förförd och förälskad.

Här är min novell ”Den vackraste” med som handlar som skogsfrun.

Finns att beställa hos Fantastikbokklubben.

Recensioner

Ur BTJ-Häftet 1-2020 recensent Marianne Berglund

Folktro är en blandning av saga, fantasy och skräck och är indelad i arton delar, var och en betitlad med ett mytiskt väsen. På grund av de olika rösterna skiljer sig berättelserna naturligt nog åt såväl vad gäller innehåll och utformning som kvalitet. Karaktärer och särskilt miljöer tecknas övervägande nyansrikt och stämningen är ofta inbjudande gåtfull. Berättelserna är underhållande på ett lågmält sätt och ger en stunds trivsam läsning. 

Bokbloggen Bokfrun: Den här boken var riktigt bra!
http://bokfrun.bloggplatsen.se/2019/12/25/11645651-folktro/