Underbar semestervecka i Märit och Karnes fotspår, signering och lugna stunder vid sjön

En härlig semestervecka i Sollefteå är slut, är åter i Schweiz. Det var en händelserik vecka med trevliga besök, samtal och lugna stunder vid sjön. Det mest spännande var min första signering! Jag fick sitta hos Dahlbergs bokhandel och signera min bok. Det var kul att prata med folk och höra hur intresserade de är av just det som hände under ”Det stora oväsendet”, häxprocesserna. Många har besökt häxberget och känt en spänning, sorg och kraft däruppe. Fick sålt många böcker och resten tog bokhandeln in för vidare försäljning. Roligt att höra att en väldigt känd författare varit där och signerat en gång, han fick bara sålt två böcker! Jag slog honom med hästlängder 🙂 !

En dag besökte jag häxberget igen och det är verkligen en speciell plats. Veckan avrundades med ett besök på häxmuseet och Torsåkers kyrka där de fick den sista nattvarden. En mycket kunnig kyrkvaktmästare ( tror jag att han var) berättade intressanta saker om kyrkan och häxprocesserna. Dessutom visade han oss en skatt! När han tidigare under året hade städat i kyrkan hade han hittat en bok, en psalmbok från 1550-talet. Den var så fin i gammalt läder och vackra sidor där text och noter var noterade.

Nu är jag laddad med energi för redigering och sammanställning av antologin som ska komma i höst. En extra kick har jag fått av alla lovord om Karne – Skriet från häxberget samt ett urgulligt mejl från en mamma till en 12-åring som haft Azoria – Rubinprinsessans återkomst som klistrad i händerna och nu var förtvivlad över att inte fortsättningen finns ännu.  Det värmer gott att höra.

Tack alla fina läsare för att ni hör av er, delar och tycker till i offentlig media.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *