Arzorias historia

Måndag kväll. För trött för att skriva / översätta. Därför tänkte jag förgylla eran kväll med lite historia om alvernas rike.

För många tusen år sedan fanns det bara två stora länder i alvriket. Det ena var Arzoria och det andra Dorzanien. I Arzoria härskade den vita alven Zoriamaal, som Zoria är uppkallad efter och i Dorzanien härskade den svarta alven Dorza. Båda två ville få makten över båda länderna och utövade starka magiska konster för att vinna över den andra. Dorza förvandlade fem onyxer till magiska stenar som förenade fick den som härskade över dem att bli den farligaste och mäktigaste alven över hela världen. Den femte var den svartaste av alla svarta och den döpte han till Onxzia. När Zoriamaal fick höra detta tillverkade även han fem magiska stenar, fem rubiner, där den femte var den rödaste av alla röda, Rzbiini. Förenade kunde dessa stenar se till att det svarta inte fick övertaget. Dorza och Zoriamaal kämpade ständigt mot varandra för att förgöra den andras stenar, för att kunna får makten över båda länderna. Kampen pågick i flera hundra år innan Zoriamaal fick tag i Onxzia och lyckades förseglad den med en skyddsmagi. Zoriamaals krigare fick kämpa i många strider mot Dorzas orcer och han förlorade många bra alver. Efter många års sökande lyckades till slut Zoriamaal få tag i tre onyxer till som även de förseglades med en skyddsmagi. Zoriamaal tog över ännu flera delar av Dorzanien och delade upp sitt land i flera länder och lät sina närmaste alver bli kungar över dessa länder. Så uppstod Mirambor vindarnas land, Steezee, berglandet och Nanimii de blåa sjöarnas land. Dorza hade kvar en landdel, Dorzanien och där härskade han med svart magi, fruktad för alla.

 

karta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *