Söndag = Skrivardag

Söndagar är den dag då jag har tid att skriva mest, det är också då det fungerar som bäst. Idag blev det ca 3’800 ord! Väldigt viktigt när jag skriver är musik. Det bästa är ett par bra hörlurar (som min store son så snällt lånade ut) och bra musik. Att stäng av omvärlden och sjunka in i manuset. Efter ett tag märkte jag dock att musiken var lite för sorglig, vilket resulterade i sorgliga känslor i manuset. Snabbt letade jag upp big band musik istället och dansade på stolen medan jag skrev. Det var helt rätt musik. 🙂

Efter ett tag tog det dock stopp. Nacken och axlarna värkte och historien kom inte vidare. Lika bra att göra en paus, datorn behövde i alla fall laddas. Men åh, jag ville skriva mera. Jag letade upp karaktärsblad som vi fått från skrivkursen, min anteckningsbok där alla karaktärer för ett nytt projekt finns nedskrivna och satte igång att skapa karaktärer. En feelgood roman börjar ta form.

Deltagarna i skrivarkursen är ett härligt gäng. Vi har även en grupp på facebook, ett fikarum, där vi ”pratar”. Väldigt trevlig är det. Att läsa deras texter i våra ”skrivarlyor” vi har på kurssidan är mycket uppfriskande. Fantasi och idéer flödar! Ser fram emot nästa lektion på tisdag.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *