Karne – Skriet från häxberget

 

Vad skulle du göra om du hamnade i tiden när jakten på häxor var som värst och du själv blev jagad både då och i nutid?

Märit och hennes kollegor på Ödets förlag får besök av en gammal kvinna som berättar en aldrig tidigare avslöjad historia om häxprocesserna i Ångermanland. Hon vill att de ska skriva den åt henne. Efter besöket börjar Märit drömma mardrömmar så verkliga att det känns som om hon upplever dem på riktigt. I drömmarna bor hon i en stuga i Torsåker och tiden är den när prästerna fick barn att peka ut kvinnor som tagit med dem till Blåkulla och besökt den Onde.

 

 

Sagt om Karne:

”Karne – Skriet från Häxberget lämnade mig inte besviken, varför jag starkt rekommenderar alla som vill ha en spännande, underhållande och riktigt isande thriller att läsa i sommar, att köpa boken!”
Läs hela recensionen hos Svenska Böcker här.

Ur detta lite fantasyliknande underlag har författaren sållat fram en riktigt spännande historia där det övernaturliga kommer in som ett ”naturligt inslag”. De drakoniska straffen och rättegångarna gör att en känslig läsare helst vill lägga ifrån sig boken, men samtidigt vill man ju veta hur det går. Vandringen mellan de olika tidsepokerna ger berättelsen en extra dimension.
Recension från DAST Magazine.

Boken får 5 stjärnor utav 5 av mig eftersom författarinnan lyckades fånga mig med hennes skicklighet i sitt skrivande och hon lyckades även fängsla mig så pass att jag hade fruktansvärt svårt att släppa taget om boken när mina ögon gick i kors av trötthet.
Recension hos Lästips.

”Nej nu glömde jag att gå av tåget för jag för så inne i boken. Den är så spännande!” Från Bokus

När det gäller att hoppa i tiden kan det bli lite förvirrande om inte författaren skriver det på ett bra sätt men här tycker jag att Björklund har klarat det väldigt smidigt. Det finns en röd tråd i när tidshoppen händer och övergångarna är jämna och bra.
Recension hos Vargnatts bokhylla

Välskriven och spännande bladvändare att sluka i hängmattan eller på stranden.
Den är så pass välskriven att det är svårt att avgöra vad som är verkliga händelser och inte och karaktärerna i boken är en blandning mellan fiktiva och personer som funnits på riktigt.
Recension hos Jennys Bibliotek

Karne – Skriet från häxberget överraskar mig totalt, med en unik story och karaktärer man vill träffa på riktigt och lära känna ännu mer. Att läsa om häxprocesserna i Sverige på det här otroligt lättsamma, underhållande och ändå informativa sättet är underbart. Jag längtar redan efter att läsa uppföljaren – inte minst tack vare Kristina Suomela Björklunds fruktansvärda cliff-hangers som är otroligt svåra att släppa!
Recension hos Tusen sidor